• Suomeksi
  • Suomeksi
  • Suomeksi
 

Fanjunkarsissa tapahtuu

Fanjunkarsin monen mahdollisuuden kulttuuritalo sijaitsee näyttävällä paikallaan keskellä nykyistä Siuntion kuntakeskusta. Aleksis Kiven syntymäkodin ja kuolinmökin ohella Fanjunkars, Kiven kirjailijavuosien koti saattaa kansalliskirjailijan elämänpiirin ehjäksi. Niin kulttuurimatkailun kuin kirjallisuuden ja historian näkökulmista näillä kaikilla on suuri merkitys suomalaisen identiteetin vahvistajina yhdentyvässä Euroopassa. Vanhan Fanjunkarsin tavarat ja Kiven omat esineet museohuoneessa vievät kävijän menneeseen aikaan. Isossa hirsiseinäisessä salissa voi pitää juhlan, kokouksen tai esitelmätilaisuuden, suuri keittiö mahdollistaa kahvin ja ruokailun.

Fanjunkarsissa järjestetään vuosittain tilaisuuksia Charlotan päivänä 12.5. ja Aleksis Kiven päivänä 10.10. Muista yleisötilaisuuksista kuten kirjallisuus- tai musiikki-illoista ilmoitetaan erikseen.

Fanjunkarsin laulajat pitävät kevätkonsertin Fanjunkarsissa Charlotan päivänä, tiistaina 12.5.2015 klo 19. Esiitämme Annukka Aholan johdolla uusia ja vanhoja Aleksis Kiven runoihin perustuvia lauluja. Kivilaulujen lisäksi ohjelmassa on lauluja Bellmanista Abbaan.

Siirry sivun alkuun
 
 
 
 

© Pro Fanjunkars-säätiö
Fanjunkarsintie 1 • 02580 SIUNTIO • Puhelin: 0440 222 646

Slap Media CMS & Mirador Studios